De IJssel buiten IJsselstein

Zodra de rivier bebouwde kom van IJsselstein achter zich laat wordt het niet alleen steeds mooier, het wordt ook duidelijk zichtbaar dat de rivier hoger ligt dan de weilanden er omheen. Net buiten IJsselstein is dat hoogteverschil nog klein, maar verder stroomafwaarts wordt het steeds groter. Feitelijk ligt bijna de hele rivier hoger dan het land er omheen, een bijzonder fenomeen. Wandelend over het jaagpad is het net buiten IJsselstein nog niet direct zichtbaar, maar wie over een van de dijken loopt en goed oplet zal het zelfs hier al duidelijk kunnen zien.

Het jaagpad, dat al bij de Doorslag begint was vroeger een pad dat gebruikt werd door paarden (en mensen) om schuiten over het water te trekken. Tegenwoordig is het jaagpad weer in ere hersteld en kunnen wandelaars van de Doorslag bij Nieuwegein tot aan Gouda bijna helemaal over het oude jaagpad wandelen. Een schitterende wandeling door de natuur van het Groene Hart.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *